Kako?

Kako napisati profesionalni CV i privući pozornost poslodavca

Praktični savjeti za pisanje i primjer uspješnog životopisa

Kako napisati profesionalni CV koji će vas istaknuti na tržištu rada

Vaš životopis je vaš prvi korak u procesu pronalaženja posla, a stoga mora biti dobro napisan kako biste privukli pozornost poslodavaca. Evo nekoliko savjeta Kako napisati profesionalni CV koji će vas istaknuti na tržištu rada:

 1. Prilagodite svoj CV svakom poslu: Uvijek prilagodite svoj CV zahtjevima posla za koji se prijavljujete. Naglasite vaše vještine, iskustvo i obrazovanje koje su relevantni za posao.
 2. Stvorite jasnu strukturu: Vaš životopis trebao bi biti organiziran i jednostavan za čitanje. Podijelite ga na odjeljke, uključujući osobne podatke, obrazovanje, radno iskustvo i vještine.
 3. Koristite jasan i profesionalan stil pisanja: Koristite profesionalan stil pisanja koji je jednostavan za čitanje i ne sadrži gramatičke pogreške. Koristite kratke i jasne rečenice, izbjegavajte žargon i pokušajte biti što je moguće koncizniji.
 4. Budite konkretni: Kada opisujete svoje prethodno radno iskustvo, budite konkretni. Navedite vaše postignuće, zadatke i odgovornosti koje ste imali.
 5. Dodajte ključne riječi: Mnogi poslodavci koriste softver za pretraživanje životopisa kako bi filtrirali kandidate. Stoga, koristite ključne riječi koje su relevantne za posao za koji se prijavljujete. Ove ključne riječi uključuju vještine, iskustvo i obrazovanje.

Nakon što ste napisali cilj i sekciju s obrazovanjem, sljedeća sekcija koju biste trebali uključiti u svoj životopis je sekcija iskustva u radu. Ova sekcija trebala bi sadržavati popis svih vaših relevantnih poslovnih iskustava, uključujući naziv tvrtke, vašu poziciju, vrijeme provedeno u tvrtki i opis vaših odgovornosti i dostignuća tijekom tog razdoblja.

Kada opisujete svoja poslovna iskustva, fokusirajte se na dostignuća koja su relevantna za posao za koji se prijavljujete. Na primjer, ako se prijavljujete za posao softverskog inženjera, možda biste se htjeli usredotočiti na razvoj i održavanje softverskih rješenja, rad u timu i suradnju s drugim odjelima tvrtke, i korištenje programskih jezika poput Pythona i Jave.

Nakon sekcije iskustva u radu, slijedi sekcija o vašim vještinama. U ovoj sekciji biste trebali popisati sve vaše vještine koje su relevantne za posao za koji se prijavljujete. To bi moglo uključivati ​​programski jezik kojeg znate, operativni sustav na kojem ste radili, baze podataka s kojima ste radili, i web tehnologije koje poznajete.

Kada pišete svoj životopis, slijedite primjer profesionalnog CV-a i pokušajte se prilagoditi zahtjevima posla za koji se prijavljujete. Imajte na umu da vaš životopis treba biti jednostavan za čitanje, dobro organiziran i profesionalno napisan. Nadamo se da su vam ovi savjeti pomogli da napišete profesionalni CV koji će vas istaknuti na tržištu rada!

Primjer Kako Napisati Profesionalni CV:

OSNOVNI PODACI:

Ime i prezime:
Adresa:
Telefon:
E-mail adresa:

CILJ: Cilj mi je pronaći poziciju u kojoj mogu primijeniti svoje vještine i iskustvo.

OBRAZOVANJE:

 • Diplomirani inženjer informatike, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Sveučilište u Zagrebu, 2014 – 2018
 • Srednja škola, smjer Matematička gimnazija, 2010 – 2014

ISKUSTVO U RADU:

 • Software developer, ABC d.o.o., Zagreb, 2019 – sadašnjost
  • Razvijanje i održavanje softverskih rješenja za klijente
  • Rad u timu i suradnja s drugim odjelima tvrtke
  • Korištenje programskih jezika poput Pythona i Jave
 • Praktikant, XYZ d.o.o., Zagreb, 2018 – 2019
  • Podrška razvoju softverskih rješenja
  • Testiranje softvera i ispravci grešaka
  • Izrada dokumentacije

VJEŠTINE:

 • Programski jezici: Python, Java, C++
 • Operacijski sustavi: Windows, Linux
 • Baze podataka: MySQL, PostgreSQL
 • Web tehnologije: HTML, CSS, JavaScript
Kako Napisati Profesionalni CV
Kako napisati profesionalni CV – životopis

Na ovom linku imate raznih stilova za kreiranje svog CV-a po Europskom standardu.

Link: EUROPASS CV

U zaključku je bitno da shvatimo kako napisati profesionalni CV te da pažljivo pozicioniramo ključne riječi unutar samog dokumenta. Pravilno odabrane riječi mogu imati značajan utjecaj na to da poslodavci prepoznaju vaše kvalifikacije i iskustvo. Stoga, važno je da obratite pozornost na svaki detalj prilikom pisanja svog CV-a i da naglasite ključne riječi koje odražavaju vaše vještine i iskustvo. U konačnici, profesionalni CV može vam pomoći da se izdvojite u moru kandidata i osigurate si željenu poziciju, stoga je izuzetno važno znati kako napisati profesionalni CV.

www.infomaniabalkan.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Pin It on Pinterest