Top10

Top 10 najboljih filmskih komedija koje morate pogledati

Tražite li najbolje filmske komedije koje će vas nasmijati i opustiti nakon napornog dana?

Onda ste na pravom mjestu! U ovom članku predstavit ćemo vam najbolje komedije koje morate pogledati.

1. “Mrtav ladan” (1995)

“Mrtav ladan” je klasik među hrvatskim komedijama, a glume ga popularni hrvatski glumci Popović, Kovačević i Babić. Film je smiješna priča o tri prijatelja koji se nakon mnogo godina ponovno sastaju na sprovodu jednog od njih.

2. “Monty Python i Sveti gral” (1975)

Ovaj britanski klasik poznat je po svom neobičnom humoru i besmislenim scenama. Film prati pustolovine kralja Arthura i njegovih vitezova dok traže Sveti gral. “Monty Python i Sveti gral” zasigurno će vas nasmijati do suza.

3. “Ko to tamo peva” (1980)

“Ko to tamo peva” je jugoslavenska komedija koja se smatra jednim od najboljih filmskih ostvarenja u regiji. Film prati putovanje grupice putnika u autobusu tijekom ljeta 1965. godine, a humor je baziran na stereotipima i društvenim normama toga doba.

4. “Što je muškarac bez brkova” (2005)

Ova hrvatska komedija prati priču o Toniju koji zbog problema sa svojom djevojkom odluči pustiti brkove. Nakon toga, njegov život se potpuno mijenja. “Što je muškarac bez brkova” je zabavna i smiješna priča o ljubavi i prijateljstvu.

5. “The Grand Budapest Hotel” (2014)

“The Grand Budapest Hotel” je američki film redatelja Wesa Andersona. Film prati avanture gosta hotela Gustava i njegovog prijatelja, portira Zerlina, u vrijeme političkih previranja u Europi. Ovaj film je poznat po svom izvanrednom vizualnom stilu i sjajnoj glumačkoj postavi.

6. “Nacionalna klasa” (1979)

“Nacionalna klasa” je još jedna jugoslavenska komedija koja se smatra klasikom. Film prati priču o vozačima na motociklima koji sudjeluju u natjecanju “Nacionalna klasa”. Film je pun akcije, humora i romanse.

7. “Doručak kod Tifanija” (1961)

“Doručak kod Tifanija” je romantična komedija iz 1961. godine koja je postala klasik filmske industrije. Glavnu ulogu igra Audrey Hepburn kao Holly Golightly, mlada i zagonetna žena koja sanja o tome da postane slavna. Radnja filma prati njene pokušaje da pronađe bogatog muškarca koji će joj omogućiti ostvarenje njenih snova. Film je poznat po nezaboravnoj sceni u kojoj Hepburn pjeva “Moon River”.

8. “Mamurluk” (2009)

“Mamurluk” je američka komedija koja prati priču o četvero prijatelja koji se probude u Las Vegasu bez ikakvog sjećanja na prošlu noć. U potrazi za odgovorima, moraju rekonstruirati svoje korake i otkriti što se dogodilo. Ovaj film je pun smijeha, ali i neočekivanih obrata.

9. “Kad porastem biću Kengur” (2004)

“Kad porastem biću Kengur” je srpska komedija o prijateljima koji rade kao dileri droge. Film je smiješna priča o njihovim avanturama i nevoljama koje nailaze dok pokušavaju izaći iz posla.

10. “Nema predaje” (1985)

“Nema predaje” je hrvatska komedija koja prati priču o dvojici prijatelja koji se upuste u biznis proizvodnje i prodaje keksa. Kako bi uspjeli u poslu, moraju se suočiti s konkurencijom i nizom drugih problema. Film je smiješan, ali i vrlo emocionalan.

Zaključak

U ovom članku smo predstavili deset najboljih filmskih komedija koje morate pogledati. Svaki od ovih filmova pružit će vam dobru zabavu i nasmijati vas do suza. Bez obzira na to jeste li u potrazi za klasicima ili novim hitovima, ovi filmovi će vas sigurno zadovoljiti.

Česta pitanja

 1. Koja je najstarija komedija na popisu?
  “Nacionalna klasa” iz 1979. godine je najstarija komedija na popisu.
 2. Koliko od ovih filmova su hrvatske komedije?
  Na popisu su tri hrvatske komedije: “Mrtav ladan”, “Što je muškarac bez brkova” i “Nema predaje”.
 3. Jesu li ovi filmovi prikladni za djecu?
  Ovisno o dobi djeteta, neki od ovih filmova mogu biti prikladni. Preporučujemo provjeru ocjene filma prije nego što ga pustite djeci.
 4. Koji je najbolji film na popisu?
  To je stvar osobnih preferencija, ali “Monty Python i Sveti gral” se smatra jednim od najvećih klasika u žanru.
 5. Gdje mogu pronaći ove filmove?
  Većina ovih filmova dostupna je na DVD-u ili online platformama za streaming kao što su Netflix i Amazon Prime Video.

www.infomaniabalkan.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Pin It on Pinterest